Pilates

pilates huizen bala

Waar Yoga meer naar binnen is gericht en zorgt voor meer flexibiliteit, is Pilates meer gericht op het trainen van de houdingspieren, een combinatie van kracht en souplesse. Deze twee vormen ondersteunen elkaar, vullen elkaar aan en zijn daarom goed met elkaar te combineren.

Deze les is voor iedereen die het beste wil van twee werelden  : jong & oud, sporter of non-sporter. Tevens is het een perfecte training om te herstellen na de zwangerschap en een goede revalidatietraining voor mensen met a-specifieke rugklachten.

De voordelen:

  • Betere lichaamshouding
  • Sterke en soepele spieren
  • Versterkt rug en buikspieren
  • Versterkt de bekkenbodemspieren
  • Verminderd stress
  • Verbeterd de circulatie en stofwisseling

De Pilates les bestaat uit een vaste serie mat oefeningen, bedacht door Joseph Pilates (1883-1967) die het lichaam soepel en sterk maken. De oefeningen, met behulp van klein materiaal als een bal en dynaband, zijn gericht op verlenging van het gehele lichaam, het beweeglijk maken van de wervelkolom en versterken van de romp spieren. In de les wordt veel aandacht besteed aan een juiste, diepe ademhaling en is er veel ruimte voor persoonlijke feedback en correcties. Hierdoor verbeteren de bewegingen in het dagelijks leven en verminderen blessures. Veel mensen met o.a. rugklachten geven aan veel baat te hebben bij Pilates.


De les wordt gegeven in groepen van max 10 cursisten op de maandagochtend en woensdagavond om de persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen.

Docent: Anneroos 

Ik ben een gedreven en breed geschoolde Pilates, Yoga en dans docent. Maar mijn gezin is mijn grootste leerschool en drijfveer om dagelijks yoga of mediatie te beoefenen. Yoga houd me met beide benen op de grond en in het hier en nu.

Ik ben leergierig, een tikje competitief en ik hou ervan om dingen tot de bodem uit te zoeken. Maar bovenal ben ik zorgzaam en begaan met de mensen in mijn lessen. Ik wil dat mensen weer plezier krijgen in bewegen. Dat ze soepel en gesmeerd de les uit gaan en weten waaróm ze bewegen zoals ze doen, wat hun patronen zijn en hoe ze die kunnen doorbreken. In een Pilates of Yoga les, het kan allebei, als je maar naar binnen durft te kijken en op onderzoek durft te gaan.

Opleidingen en certificaten:

2019 Delight Yoga, The Path of Ashtanga (100H
)2018 Delight Yoga Teacher Training (200H)
2018 Viwell, BodyRefinement®
2017 Delight Yoga, Pre Teacher Training (50H)
2017 Progressing Ballet Technique
2017 BASI Pilates through Pregnancy
2016 NIFAA Pilates Professional
2016 NIFAA Pilates Essentials
2007-2011 Bachelor of Dance in Education, Codarts.
2005-2007 Schakelklas (vooropleiding Codarts Dansacademie)

Workshops en bijscholing:

Franklin Method – Cueing for Pilates 2018
Introductie cursus Pilates – Art of Movement 2018
Lezing over chakra’s – Anita Tamming 2017
‘Je klacht als kans’- Dokter Jurriaan 2017
Workshop ademhaling in Pilates – Melanie Wientjes 2017
Holistische bekkenbodem training – Blanca Wigger 2016
Dans lessen bij DansImpuls 2016/2018
Workshop Petri Räisänen 2018