Kinderen

kidversie

 

'Yoga is leren luisteren naar de muziek van je hart'

Kinderen zijn geboren Yogi's ... kijk eens naar een baby dat zich op zijn of haar buik omhoog probeert te duwen (cobra houding) of op staat (hond houding).

Van nature bezig zijn met het ontdekken van de wereld om je heen; autonoom navigeren door het proces. Ergens na peutertijd, worden kleintjes een deel van de hectische wereld van hun ouders en uiteindelijk beginnen ze de druk te voelen van school, technologie, media en competitieve sporten. Ergens langs die weg ontwikkelen zij ongezonde gewoonten voor het omgaan met hun uitdagingen. Het beoefenen van yoga helpt hen opnieuw meer passende antwoorden te vinden op de dagelijkse druk dat een onderdeel van onze cultuur is geworden.

Yoga ontwikkelt prachtige kwaliteiten bij kinderen. Naast de duidelijke voordelen van de uitoefening van het fysieke lichaam, verscherpt yoga het vermogen van je kind om zich te concentreren, bevordert het innerlijke kracht, zelfvertrouwen  en eigenwaarde, geeft een gevoel van welzijn en respect voor anderen en ontwikkelt het zelfdiscipline. Het helpt je kind zich bewust te worden, liefde voor zichzelf te voelen, binnen en buiten.

Vanuit dit bewustzijn kunnen veranderingen en groei in nieuwe en positieve richtingen bloeien.

Twanzwaan2"Kinderen zijn zo puur en niet gehinderd door de dictaten van de samenleving. Hun benadering van het leven is uniek. Yoga stimuleert ze hun creativiteit te laten stromen, hun angsten, boosheid en verdriet los te laten en hun vertrouwen in het innerlijk zelf te laten schijnen, hun hoofden en harten synchroon te laten worden.

Hun creatieve, onschuldige zelf drukt zulke eenvoudige waarheid uit dat wij net zoveel leren van hen als zij van ons. Je geeft hen de tools van bewustzijn en deze worden met zo'n helderheid en wijsheid tot uitdrukking gebracht dat een diep respect voor kinderen geboren wordt. Regelmatig laten zij zichzelf als onze leraren zien! Ze zijn bewust ontspannen en brengen hun lichaam en geest samen om op een vreedzame manier innerlijke ruimte te bereiken. Dit is de basis van yoga en meditatie en de basis voor een gelukkig, vredig leven.

De innerlijke ervaring van yoga geeft kinderen een geschenk dat ze nooit kunnen verliezen, het zit altijd al in hen!

Docent : Crescentia

 Schrijf je kind in voor een proefles!

 In de schoolvakanties zijn er geen lessen en schuiven de leskaarten op. Geen inschrijfkosten, wel een opzegtermijn van een maand.