Volwassenen

header adult


HATHA YOGA MET CRESCENTIA

Integrale Hatha Yoga moedigt je aan om asana’s (yogahoudingen) met zachtheid te benaderen en zo de vorm te vinden die bij jouw lichaam en behoefte past op dat moment. Centraal staan evenwicht tussen adem, inspanning en ontspanning. De rustige houdingen versterken je lichaam. Adem en lichaam voegen zich in hetzelfde ritme en je wordt je meer bewust van de verbindingen tussen je lichaam, gedachten, gevoelens, emoties en je denkvermogen.

Het beoefenen van yoga  is geen berg die je moet beklimmen maar is een reis op een onophoudelijk veranderend pad in een schitterende omgeving. Waar je jezelf ook op dat pad bevindt, het is een uitstekende plek om te ZIJN. Je bent welkom zoals je bent: beginner of ervaren, jong of oud, man of vrouw. Elke ontmoeting met jezelf op de mat is uniek!


VINYASA I MET CHRISTINE

Begin je dag met de juiste ademhaling: wakker worden om lichaam en geest te activeren zodat je de dag fris en vol energie kunt beginnen! Een les waar je rustig van de ene in de andere beweging overgaat. Je krijgt nauwkeurige aanwijzingen per houding en instructies voor de ademhaling. Zo haal je het optimale uit jezelf. Een yogales is een cadeautje aan jezelf, waar je aandacht hebt voor jezelf. Je zult er steeds beter in worden afleidingen te laten gaan en de focus bij jezelf te houden. De yogahoudingen houden je lichaam lenig en je hoofd rustig. Je haalt het meeste uit je les wanneer je je lichaam respecteert en luistert naar je eigen grenzen. Je gebruikt extra ondersteuning met blokken of kussens waar nodig (aanwezig) en volgt de groep tot het punt dat goed voelt. Ook geschikt voor beginners!


VINYASA II MET CHRISTINE

Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De constante cyclus van in- en uitademing creëert een punt van kalmte en focus, waar je keer op keer naar kunt terugkeren mocht je zijn afgedwaald. De yogalessen kenmerken zich door diversiteit, omdat een Vinyasa docent zelf de lessen samenstelt. Bij Christine betekent dit dat er steeds een verschillend thema aan de les wordt gegeven, waarin iedere keer andere onderdelen van het lichaam aan bod kunnen komen. De continue bewegingen van de ene houding naar de andere, zorgen voor een actieve training die afwezig is bij de meer traditionele vormen van yoga. De zonnegroet is routine in een Vinyasa yogales.
Beoefen je Vinyasa yoga iets langer, dan pas je vanzelf de Ujiay ademhaling toe. Met deze manier van ademen doseer je je adem en wek je kracht en energie op. Je maakt een ruisend geluid doordat de keel lichtjes wordt dichtgeknepen. Deze ademhaling kan worden aangehouden tijdens de yogaoefeningen, behalve tijdens de ontspanning.


COMBI YOGA HATHA YIN FLOW MET INGRID

Ingrid geeft een combinatieles van 1,5 uur waarin ze oefeningen uit verschillende yogavormen (hatha yoga, yin yoga en vinyasa flow/prana yoga flow) combineert. Dit maakt haar lessen afwisselend en verdiepend! De hatha yoga houdingen worden eerst dynamisch uitgevoerd, waardoor je kennis maakt met de houding, als voorbereiding op het langer aanhouden van de houding. De adem vormt de dragende kracht in elke beweging. Yin yoga is een langzame yogastijl waarin de houdingen langer (circa 3 minuten) worden aangehouden. Doordat je langer in de houding blijft en je spieren juist ontspant, kom je bij dieper liggende lichaamsweefsels (als de gewrichten en het bindweefsel). Elke yinhouding heeft ook invloed op bepaalde meridianen en organen. In een vinyasa flow worden de houdingen vloeiend aan elkaar verbonden (vinyasa = het vloeiende verbindingselement). Dit zijn series met yang georiënteerde houdingen. Yanghoudingen zijn dynamische, krachtige houdingen die warmte in ons lichaam opwekken. Ze zijn gericht op het sterker en/of langer maken van spieren. De les wordt afgesloten met een lange ontspanning, een ademoefening en meditatie. Ingrid’s lessen vormen een complete ervaring, waarna je je weer helemaal in balans voelt! De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.


YIN YOGA MET BARBARA

Yin yoga is een rustgevende vorm van yoga waarbij je langere tijd in de houdingen blijft om het lichaam te versoepelen en te versterken. De poses worden gemiddeld 3-5 minuten aangehouden. Er ontstaat daardoor tijd om lichaam en geest te ontspannen. In de lessen gaat het over ademhaling, mindfulness, lichamelijk en mentaal bewustzijn en grenzen stellen. Niveau: iedereen kan meedoen, je bepaalt zelf in elke houding je eigen grens, iedereen kan meedoen op zijn eigen manier. Elke les weer een bijzondere ervaring om te ervaren hoe lichaam en geest in staat zijn om te helen en groeien.


POWERYOGA MET CHANTAL

Namaste mijn naam is Chantal en ik geef vanaf maart elke dinsdagavond van 18.15 tot 19.45 poweryogalessen, bij Bala Huizen. Dit alles onder het genot van live harpmuziek. De lessen starten met een meditatie om in het hier en nu te stappen, daarna volgen zonnegroeten om het lichaamsbesef te openen. Vervolgens voeren we een reeks van asanas volledig uitgevoerd op de ademstroom uit, waardoor je in een lichamelijke en energetische flow komt. Het lichaamsbesef wat je ontvangt door yoga kan tot mooie inzichten leiden. Je leert zien dat je zoveel potentie hebt en dat in beweging mag ervaren.

In mijn lessen staat de filosofie voorop en gebruiken we houdingen om de essentie van de filosofie te ervaren en te voelen. Yoga is filosofie met daarin het lichaam als verbinder tussen alle lagen van ons bewustzijn.

Poweryoga is een vorm van Yang yoga en is een energieke, warme en krachtige vorm van yoga. Je leert je eigen kracht te voelen, doormiddel van je eigen warmte te ervaren en daardoor je eigen energie te reguleren.

Hoe we dat praktisch in de les gaan toepassen is door je ademstroom te gaan volgen en ervaren wat er in ons lijf en interne wezen speelt. Hiervoor passen we de chakra-leer toe, wanneer je uiteindelijk de Kundalini-energie bewust gaat leren toepassen. Een reis door jezelf naar jezelf. Yoga brengt je in je lichaam en dat wat speelt in je interne wezen bubbelt naar boven als je beweegt en ruimte schept. Door een houding leer je te schouwen naar datgene wat naar de oppervlakte komt, de yogafilosofie die we behandelen ondersteund hierbij. Wat vertelt de houding jou, hoe verhoudt lichaam en geest met elkaar?

Ik vind het een groot cadeau jou hierin te mogen geleiden en te laten ervaren dat door beweging kanalen open worden gezet en energie anders gaat stromen en inzichten op borrelen.

En bij savasana ervaar je een eindontspanning met live harp muziek en aromatherapie. Kortom Yoga voor bewuste yogi's die d.m.v yoga een reis naar en door zichzelf willen maken.

Jullie zijn van harte welkom!


WORKSHOPS / TRAININGEN :


  LESROOSTER