Balans & Stoel Yoga

Voor mensen die kunnen zitten en liggen op een schapenwollen mat en met een stoel (voor het evenwicht) kunnen (op)staan.

In de yogatraditie ziet men ouder worden als een groei. Deze groei is gericht naar binnen en dat verklaart waarom mensen dan zoeken naar innerlijke verfijning en verdieping. In deze levensfase helpt yoga om soepel en evenwichtig van geest te blijven.

Yoga houdt je dus in beweging en laat je stilstaan bij je Zelf. We gaan uit van eigen mogelijkheden en grenzen, leren deze ontdekken en respecteren. Het gaat niet om de prestatie maar om het vinden en onderhouden van de eigen persoonlijke vitaliteit. Door regelmatig oefenen breng u uw lichaam en geest in balans. Het helpt om te accepteren wie u bent om zo bij het ouder worden volledig van het leven te genieten.

Wat yoga voor U kan doen:

  • Verbetering van uw slaap (sneller in slaap vallen en dieper slapen)
  • Vermindering van chronische pijn (gewrichten, rugklachten etc.)
  • Meer flexibiliteit en een groter bewegingsbereik
  • Vermindering van hoge bloeddruk
  • Constipatie verhelpen
  • Verbetering van het geheugen
  • Vermindering van stress
  • Sterkere longen
  • Verbetering van balans

Het bijzondere aan deze vorm van yoga is dat de keuze en uitvoering van de houdingen zo zijn aangepast dat ieder zijn of haar ritme kan vinden. De houdingen zijn dus niet 'moeilijk' of 'zwaar' omdat ze in verschillende variaties worden aangeboden. Daarnaast worden er aangepaste technieken voor bewegen, ademen, ontspannen, naar binnen keren en mediteren aangeboden.

Onder deskundige leiding krijgt u les van een ervaren yogadocent. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en conditieniveaus. Ook mensen met een fysieke beperking die behoefte hebben aan een rustige aandachtige vorm van yoga kunnen de les volgen.

De focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van uw eigen kracht. Inzicht verkrijgen in de werking van lichaam en geest.
Voordelen van yoga zijn dat er meer souplesse, kracht, vitaliteit, concentratie en harmonie in lichaam en geest ontstaat. Een manier om vitaal ouder te worden en midden in het leven te staan.

Yogamatten en overige materialen zijn allemaal in de ruimte aanwezig zodat u niets hoeft mee te nemen.

De yogalessen worden verzorgd in een persoonlijk kleinschalige setting zodat er ruim voldoende aandacht is voor individuele aanpassingen van de oefeningen. Lesruimte bevind zich op de begane grond.

Na de yoga drinken we gezamenlijk thee en praten we nog even na. U bent welkom om tijdens een proefles kennis te komen maken!

Docent: Crescentia