Tips voor je (eerste) yogales

  • Kom gerust 10 minuten eerder naar de les om in alle rust aan de les te beginnen of een korte vraag te stellen. Maak zo min mogelijk geluid bij het binnenkomen van Bala en zet je telefoon uit zodat andere aanwezigen geen hinder ondervinden. 

  • Yoga beoefenen met een volle maag is niet prettig; drink eventueel ruim een half uur voor de les begint een kop warme citroen met gember thee en eet een halve banaan of iets wat passend is voor jou.

  • Draag gemakkelijk zittende laagjes kleding en neem voor de eindontspanning een extra vest, sokken en warme deken mee om niet teveel af te koelen.

  • Kom schoon, fris en zonder (lichaams)luchtjes of sterke parfum zodat je eigen ademhaling en die van je medestudenten er niet door gehinderd wordt. 

  • KIDS; vóór de les plassen en handen (én voeten) wassen....
  • Bala stelt zonder extra kosten yogamatten, meditatiekussens en bolsters beschikbaar. Voor hygiëne verzoek ik je vriendelijk een grote (hand)doek en of kussensloop mee te nemen om de materialen te bedekken bij gebruik hiervan. 

  • Drink na de les genoeg water of kruidenthee om alle afvalstoffen af te voeren, dit voorkomt hoofdpijn of misselijkheid na een eerste les. Juist in de eerste lessen moet het lichaam wennen en kan het reageren. Yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam, en brengen processen op gang zoals de afvoer van gif en afvalstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam circuleren kun je daar tijdelijk last van hebben. Sommige mensen voelen zich bijvoorbeeld opeens erg moe na een yogales. Anderen zijn vol energie. Het is niet abnormaal om emotioneel te worden tijdens of na de yoga. Observeer en oordeel niet, voel en ervaar.

  • Luister naar jezelf. Vergeet niet dat het gaat om jouw yogapad. Wees geduldig en aandachtig. Maak onderscheid tussen ambitie en enthousiasme. Yoga is geen competitie, uiteindelijk gaat het niet meer om de behoefte of het resultaat van jou yogabeoefening. Maar om alles wat je op weg daar naartoe tegenkomt.

  • Kun je een keer niet komen? Afmelden van een les kan minimaal 24 uur van tevoren zodat een ander nog van jouw matje gebruik kan maken. Inhalen of lesdag ruilen is in overleg mogelijk. Afmeldingen binnen 24 uur worden van de leskaart afgeschreven (zie algemene voorwaarden). Dankjewel! 

 

 

Copyright BALA YOGA © 2024