Team Bala

CRESCENTIA HEUVINGH
CRESCENTIA HEUVINGH(Adem) Coach, Therepeut & Owner Bala
CRESCENTIA HEUVINGH : Als ik heel kort mijn leven en werken samenvat dan heeft het bestaan uit een ontdekkingstocht naar mezelf en een diep verlangen om in werkelijke rust en vreugde te leven met in mijn leven het avontuur van moederschap met twee prachtige zonen. Voor mij betekent Yoga een thuiskomen bij jezelf: Yoga helpt je inzien de lagen waarin je persoonlijkheid in om-wikkeld is en geeft je de handvaten om dat te ont-wikkelen. Zo kom je uit bij de kern van je bestaan, bewustzijn. Een yogales is voor mij als een innerlijk reis die ik dikwijls als een feestje beschouw. Het is een weg om te komen tot harmonie, inzicht en balans tussen jezelf en de buitenwereld. THUISKOMEN BIJ JEZELF… is je verbinden met alles wat er is in het moment... Ik kijk ernaar uit om yoga met jou te delen! NAMASTE, Crescentia (Yoga voor diverse doelgroepen, (Adem) Coach, Therepeut & Owner Bala)
MARIE-ANNE BERENDS -HAECK
MARIE-ANNE BERENDS -HAECKMindfulness & Compassie trainer
Toen haar 6 jaar geleden werd gevraagd om de opleiding voor trainer mindfulness te gaan doen, voelde ze daar eigenlijk helemaal niets voor. Want wars van zweverig gedoe en vage theorieën. Toen ze uiteindelijk besloot toch maar gehoor te geven aan het verzoek, was dit vooral met als argument “baat het niet, het schaadt ook niet” en “ik geef ze het voordeel van de twijfel”. En de rest is geschiedenis. Want zij is inmiddels één van de meest bevlogen mindfulness trainers die we kennen. Haar inspiratie heeft ze niet alleen van boeken en bekende leermeesters, maar haalt ze vooral ook uit haar eigen ervaring en die van haar cursisten met wat mindfulness te bieden heeft als het leven even niet mee zit. Om zich blijvend te ontwikkelen als mindfulness trainer en op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten, reist ze regelmatig af naar de Verenigde Staten voor het volgen van trainingen. Mindfulness leert haar vooral mild te zijn voor zichzelf en anderen. Het geeft haar rust en vrijheid en de moed om keuzes te maken met het hart in plaats van met het verstand. Het is haar wens om dit aan zoveel mogelijk mensen over te dragen.
INGRID VAN SLOOTEN
INGRID VAN SLOOTEN
“Yoga is voor mij leven vanuit mijn kern, mijn oorspronkelijke zelf. In drukke tijden helpt yoga me weer met mezelf te verbinden en geeft het me kracht en balans. Elke dag plaatsnemen op mijn yogamat en voelen waar ik op dat moment behoefte aan heb voelt als een geschenk aan mijn lichaam, geest en ziel. Het geeft mij veel voldoening om met mensen samen yoga te ervaren en om dit door te mogen geven. Met behulp van de adem zoeken we de verdieping en verstilling in de houding, waardoor je samenvalt met de houding en met jezelf. Het verwondert me elke keer weer hoe mensen na de les stralen!” Ik beoefen ruim 20 jaar yoga. Ik volgde Teacher Trainingen bij Sivananda Yoga in India, Prana Yoga Flow bij Alberto Paganini en de vierjarige yoga opleiding Saswitha,Yoga & Wijsbegeerte, waar ik me specialiseerde in ‘Yoga voor Doelgroepen’. Van jongs af aan voel ik me aangetrokken tot de oosterse filosofie en wijsheid. Ik volgde een 6-jaar durende training bij Robert Hartzema (een jaartraining ‘Boeddhistische Psychologie’ en de voortgezette training dzokchen, de meest vergaande stroming binnen het Tibetaans boeddhisme). De inspiratie uit mijn reizen naar India, en andere oosterse landen, opleidingen en het beoefenen van yoga helpen mij om zoveel mogelijk helder aanwezig te zijn in het moment en vormen de basis van mijn lessen en de manier waarop ik in het leven sta. Naast het geven van yogalessen heb ik 16 jaar gewerkt als activiteiten-therapeut bij een revalidatiecentrum met kinderen van 0-4 jaar met een motorische beperking.
SANDRA STAM
SANDRA STAM
Sinds januari 2008 ben ik Body in Progress gestart (Yoga, Pilates & Massages in het Gooi). Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van bewegen. Na de klassieke dansopleiding te hebben afgerond ben ik jarenlang werkzaam geweest in verschillende musicals voor Joop van den Ende Theaterproducties. Onder meer in Cabaret, Chicago en Saturday Night Fever. Na mijn danscarrière ben ik me meer gaan toeleggen op het lesgeven. Al snel kwam ik in aanraking met Pilates en Yoga en het voelde als thuiskomen in mijn eigen lichaam. Inmiddels ben ik al geruime tijd gecertificeerd Pilates en Yoga docente. Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig workshops. Naast het lesgeven in groepsverband geef ik ook Personal Training en (Ayurvedische) Massages. Door de combinatie van Yoga, Pilates en de Ayurvedische massages ben ik meer in contact gekomen met mezelf en ervaar ik meer innerlijke rust. Dit gevoel wens ik iedereen toe en er is niets mooier om dit te mogen overbrengen op andere mensen. Ik hoop jullie te ontmoeten in een van mijn lessen of tijdens een massage zodat ik mijn ervaring, enthousiasme en energie met jullie kan delen. Liefs Sandra. (Yoga, Pilates, Ayuverdische massage)
BARBARA BIJKERK
BARBARA BIJKERK
Ik kwam voor het eerst in aanraking met yoga tijdens mijn zwangerschap, nu 15 jaar geleden. In de jaren daarna volgde ik trainingen op het gebied van mindfulness, psychologie en emotioneel lichaamswerk. In de afgelopen jaren volgde ik veel yogalessen en werd diep geraakt door de zachte kracht van Yin yoga. Daardoor besloot ik een Yin Yoga Docent Opleiding te gaan volgen. Deze opleiding bracht mij inzicht en kennis over de werking van yoga, verdere verdieping in de yogafilosofie en de wens om docent te worden om de kracht van Yin yoga met zoveel mogelijk anderen te kunnen delen. Belangrijke thema’s in mijn lessen zijn grenzen verkennen, uitdagen en respecteren, ademhaling, mindfulness, lichamelijk en mentaal bewustzijn.