In verbinding met jezelf, de natuur en elkaar!

Voel de omhelzing van de natuur, luister naar de adem van de aarde en maak opnieuw verbinding met je diepere zelf
De natuur is verstoken van de talloze gehechtheden die wij mensen met ons meedragen; labels, oordelen, verwachtingen. Een bloem is een bloem, een boom is een boom en het maakt allemaal deel uit van hetzelfde prachtige plaatje. We mediteren om ons te helpen dit ene simpele maar diepgaande punt te bereiken: totaal aanwezig zijn, zonder dat ego ons scheidt van alles om ons heen. Deze eenheid kan ontstaan als je buiten in de natuur bent. Hier.. met de vogels die zingen, het zonlicht dat glinstert en de wind die door de bomen zucht hebben we onmiddellijk toegang tot het huidige moment. De gehaaste geest kan ontspannen.

Buiten voel je de kracht van binnen
Uit onderzoek (en ervaring) blijkt dat de natuur je helpt te herstellen. Het immuunsysteem verbetert. En je geluksgevoel verhoogt. Je gaat rustiger en dieper ademen. Tegelijkertijd zijn er steeds meer studies gericht op de voordelen en effecten van yoga. Door buiten yoga te beoefenen, kun je niet alleen naar prachtige vergezichten staren terwijl je frisse lucht inademt, maar het kan ook helpen om meer balans en opmerkzaamheid op te bouwen. Probeer een willekeurige yogahouding op een rotsachtige klif, een oneffen grasveld, een zandstrand of zelfs in of op het water en je voelt meteen het verschil tussen de vlakke vloeren van een yogastudio en de buitenlucht. Het verschil zit hem niet alleen in het bewaren van je evenwicht:

  • Het gaat over het ontwikkelen van meer mindfulness om je in elke situatie in balans te voelen. Om yoga echt van je mat te halen en de wereld in te gaan waar niet alles perfect gevormd of beschermd is tegen de rest van de wereld.
  • Het gaat over het omgaan met de elementen: wind, water, hitte, kou en de ongelijkmatige vorm van de aarde; evenals afleiding: fluitende vogels, voorbijlopende mensen, grasmaaiers, rollende golven, enz. Door aandacht te besteden aan de echte elementen, kan je lichaam leren zich aan te passen aan onbekende situaties en uiteindelijk de geest trainen om hetzelfde te doen.

Praktisch

  • kleed je naar de weersomstandigheden, draag voldoende laagjes die je aan of juist uit kunt trekken
  • gebruik zonbescherming en eventueel een natuurlijk insectenwerend middel 
  • neem een yogamat, eventueel een kussentje, iets warms (deken, vest, dikke sokken, ook een grote doek kan fijn zijn om op te liggen bij de eindontspanning), zakdoekjes, afvalzakje, water en een theekop mee
  • wees 10 minuten van tevoren aanwezig om rustig een plekje uit te zoeken
  • zorg dat je voor je vertrek thuis naar het toilet bent geweest

Locatie
Einde strand Zomerkade t/o nummer 360 vlakbij de ophaalbrug. Onder de 15°C, bij regen of natte ondergrond gaan we in overleg wandelen of naar binnen. 

Wanneer
Woensdag 9:30 - 11:00  (of mind-walk)

Bijdrage
Deelnemers Bala Yoga middels leskaart. Losse les 15 euro.

Iedereen is welkom, het begint allemaal met onze ademhaling. Samen gronden, bewegen, ademen, inspannen en ontspannen op het ritme van de natuur en helemaal aankomen in het moment. Wat een heerlijk vooruitzicht! Doe je mee?

Met mijn ogen zachtjes gesloten, adem ik de frisse lucht in terwijl ik me voorstel dat mijn zintuigen zich openen voordat ik de drukte van mijn geest uitadem . Terwijl ik ademhaal, word ik er aan herinnerd dat de bomen inademen terwijl ik uitadem. Ik maak deel uit van het fotosyntheseproces en voel me verbonden met mijzelf en de wereld om mij heen. - Crescentia