Yin Yoga Workshop XL

Yin yoga wordt over het algemeen kort omschreven als yoga waarbij je langer in de houding blijft. Dit heeft een groot effect op het bindweefsel en de gewrichten.

Doordat de houdingen op de grond worden uitgevoerd, gebruiken we zo min mogelijk onze spieren. Hierdoor wordt het bindweefsel maximaal gestimuleerd. We worden als het ware gedragen door de vloer, zodat we ons kunnen overgeven aan de houding.

Bindweefsel is een structuur die in het hele lichaam te vinden is en alle delen van het lichaam met elkaar verbindt. Wanneer we lichamelijke klachten hebben of ouder worden kan dit bindweefsel stugger worden, uitdrogen waardoor het minder flexibel en soepel is.

Yin yoga is een vorm waarbij iedere houding 3-5 minuten aangehouden wordt zodat het bindweefsel langzaam wordt opgerekt en beter gehydrateerd wordt. Hierbij worden spieren opgerekt, maar ook ontspannen.

Deze vorm van yoga is zeer geschikt voor mensen met een zittend beroep en voor iedereen die op zoek is naar ontspanning. Ook voor zwangere vrouwen is yin yoga geschikt en een ideale aanvulling op alle andere meer dynamische vormen van yoga.

Bijdrage € 27,50 (maandelijks op zondag van 10:00 - 12:00)

Docent: Sandra Stam

06 288 47 703
info@bodyinprogress.nl
www.bodyinprogress.nl

Ruimte Balans - Bewustzijnscentrum Bala