Verbonden Ademen

Waarom Verbonden Ademhalen?
Weinig mensen zijn zich bewust van de echte verbinding tussen ons ademhalingspatroon en onze manier van leven. Iedereen ademt op zijn eigen unieke manier. De manier waarop we ademen kan worden beïnvloed door zowel culturele als conditionering vanuit familiegewoontes, en we leren vaak onze adem in te houden op momenten dat we angst voelen of wanneer we niet willen voelen. Dit sluit ons vermogen om het leven volledig te ervaren af, omdat we dan op een (on)gevoelige 'autopiloot’ blijven hangen.

Onze relaties met anderen zijn een directe weerspiegeling van degene die we met onszelf hebben. Je kunt niet hopen op intimiteit met een andere persoon als je niet intiem bent met jezelf. Als je op zoek bent naar authenticiteit, moet je authentiek zijn met jezelf. Als je respect van anderen wilt, moet je respectvol zijn tegenover jezelf. Als je door de muren van anderen wilt kijken, moet je eerst achter je eigen façade komen. Een verbonden ademhaling is je ticket terug naar de herinnering aan je authentieke zelf, een reis die je verder kan openen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Het is een avontuur en in tegenstelling tot zelfs de meest fantastische vakantie stopt het niet wanneer je thuiskomt. Het is letterlijk de ultieme reis, je adem is altijd bij je!

Door middel van een verbonden adem, lichaamswerk, beweging en geluid, kunnen we ons bewustzijn doen ontwaken en een levendiger en liefhebbend leven leiden. Een ademsessie zal verandering in je energie en ademhalingspatroon oproepen:

Fysiek
Door bewust, vol en diep te ademen, breng je extra zuurstof (energie) in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt. Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen. Je ademt door je mond, vanuit je onderbuik. Lang en diep in. Kort en ontspannen uit. De techniek brengt een flow van lucht op gang en die flow zorgt dat de spanning in het lichaam zich langzaam gaat ontspannen. Je stuurt zuurstof naar je cellen. De spierspanning gaat loslaten en trauma’s of spanning wordt als het ware meegenomen door de adem. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je ademhalingspatronen te doorbreken, door meer zuurstof tot je te nemen en daarmee de overvloed van het leven in te ademen. Je ervaart meer energie, gezondheid, evenwicht en ontspanning.

Mentaal en emotioneel
De energiestroom van de adem laat stress, onderdrukte of onverwerkte emoties, negatieve gedachten of overtuigingen en trauma’s uit het verleden uit je onderbewuste naar boven komen. Het daar doorheen ademen doet de herinnering aan die emotie, gedachte of overtuiging simpelweg uit je celgeheugen oplossen. Deze herinneringen liggen opgeslagen in je onderbewuste, in je cellulaire geheugen.

Je adem brengt je in verbinding met wie je werkelijk bent, met je authentieke zelf zonder opgeslagen pijn of onverwerkte emoties. Je kunt meer zelfvertrouwen en zelfwaardering ervaren, meer ontspanning en rust. Deze manier van ademen laat je je eigen kracht voelen en laat je leven vanuit die kracht en vanuit liefde door in verbinding te zijn met wie je werkelijk bent!

Hoe ziet een sessie eruit?
Tijdens een kopje thee verkennen we wat er in je leven gebeurt dat een verbonden adem kan gebruiken. We zullen ingaan op je huidige staat van zijn, je achtergrond, je gezondheid en wat je wilt bereiken met de ademsessie (jouw positieve intentie) waarbij er alle ruimte is voor vragen.

Elke sessie is een uniek zelf-helend avontuur. Gedurende ongeveer een uur zul je gaan liggen, ontspannen en een diepe, verbonden ademhaling aangaan (continu ademhalen zonder pauzes) met passende muziek op de achtergrond. Je leert hoe je beperkte ademhalingspatronen kunt openen, zodat jouw hele ademhalingssysteem wordt gebruikt. Het enige dat je nodig hebt is je toewijding om te ademen, een sterke liefdevolle intentie en vertrouwen in het ademproces. We zullen de sessie beëindigen met een tijd van stilte en integratie, een perfect moment om gewoon te zijn.

Na afloop is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren. In totaal duurt een individuele ademsessie 2 uur. Soms zal er geadviseerd worden om thuis ademoefeningen te doen. Hiermee kun je het systeem, wat nu ontsloten is, open houden. Dit proces geeft je stap voor stap de zeggenschap terug over je leven, waarbij je speelsheid, creativiteit en levensvreugde ruimte krijgen om vrij te stromen.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en zou je willen kennis maken met deze ademtechniek? Of weet je iemand die geïnteresseerd is? Je bent van harte welkom om te komen ademen alleen of tijdens een duo-sessie met je partner, broer, kind of...!

Ik hoor en zie je graag!
Warme groet,

Crescentia Heuvingh
Adem & Stem Coach
Coach & Psychosociaal Therapeut
Kindertolk & Oudercoach
Docent Yoga diverse doelgroepen
Mind-Walk® Trainer

Contact:

Mail crescentia@balayoga.nl
Telefoon 06 151 44 666